Cãtre situl Guvernului României   Cãtre situl Guvernului României 
Catre Pagina Principala

Judetul COVASNA | Prefectura | Servicii descentralizate | Administratia publica locala
Statiuni.
Puncte de atractie
Imagini
Prefect
Programe
Comisii de lucru
Eveniment
Presa
Relatia Cetateni-PrefectNavigare
Pagina anterioara
Prima paginaContact

Pentru sugestii si observatii
ne puteti contacta la:
BRATES


Primaria Telefon/Fax Primar
Brates 0267/374715, fax 0267/374715 Szanto Stefan


   Statut administrativ: Comuna

   Localitati componente: comuna Brates din judetul Covasna este compusa din satele: Brates, Telechia si Pachia, avand ca localitate de resedinta satul Turia.

   Asezare geografica: comuna Turia se afla in sud-estul judetului Covasna, pe ruta Sf. Gheorghe.

   Ape: Raul Negru si Paraul Covasna.

   Clima comunei se incadreaza in mare parte in cea caracteristica Arcului Carpatin, respectiv o clima temperat continentala.

   Scurt istoric: asezarea Brates apare in documentele istorice din sec. al XV-lea, in anul 1614 asezarea figurand in documente cu 60 de familii, iar in 1703 cu 89 de familii. La inceputul sec. al XX-lea numarul populatiei este de peste 1.000 de locuitori, cand pe teritoriul Bratesului functiona o fabrica de cherestea ce prelucra lemenle transportate din padurea Zagonului. Ocupatia principala a populatiei era agricultura, dar si alte mestesuguri, in principal tamplaria.

   Populatia: conform datelor recensamantului populatiei si locuintelor din ianuarie 1992, populatia comunei a fost de 1.548 locuitori.

   Potential economic: activitatea economica a comunei are la baza in principal agricultura practicata de catre populatie, indeosebi cultivarea cartofului si a cerealelor, dar si cresterea animalelor.

   In prezent pe teritoriul comunei activeaza urmatoarele unitati economice cum ar fi: Fabrica de mobila "Montana Trans" S.R.L. Brates, Fabrica de lapte "Mark" S.R.L., Peco "UNIC STAR" S.R.L. Pachia, Statia de asfaltare Brates, atelier de tamplarie Ind. Coop. Brates, 12 unitati comerciale.
   Cai de comunicatii: circulatia rutiera se desfasoara pe drumul judetean Sf. Gheorghe-Covasna, iar cea feroviara pe cale aferata Brasov-Covasna, existand o halta C.F.R. .

   Institutii: 1 scoala generala cu 8 clase in Brates, 1 scolaa primara la Telechia si 1 scolaa primara la Pachia, Primaria Brates, 1 dispensar medical, 1 dispensar veterinar, Politia si posta.

   Protectia si conservarea mediului: colectarea si transportarea deseurilor menajere se desfasoara in colaborare cu S.C. "Salubriserv" S.R.L. Malnas.

   Obiectivele strategice de dezvoltare si amenajare teritoriala: asigurarea comunei cu apa potabila si realizarea canalizarii.

© Copyright 2021