Cãtre situl Guvernului României   Cãtre situl Guvernului României 
Catre Pagina Principala

Judetul COVASNA | Prefectura | Servicii descentralizate | Administratia publica locala
Statiuni.
Puncte de atractie
Imagini
Prefect
Programe
Comisii de lucru
Eveniment
Presa
Relatia Cetateni-PrefectNavigare
Pagina anterioara
Prima paginaContact

Pentru sugestii si observatii
ne puteti contacta la:
CATALINA


Primaria Telefon/Fax Primar
Catalina
Adresa: Str.Garii, nr. 413
0267/346171
telefon/fax: 0267/346161
e-mail: Katolna@garant.ro
Kicsid Bela


   Statut administrativ: Comuna
   Asezare geografica: Din punct de vedere geografic, comuna Catalina este situata in partea de est a judetului Covasna. Centrul comunei este amplasat in mijlocul bazinului "Trei Scaune", la distanta de 4 km de municipiul Tg. Secuiesc, fiind brazdat de drumul national DN Tg. Secuiesc-Covasna si drumul judetean DJ Catalina-Cernat si malul drept al Raului Negru.
   Populatia: Comuna are 3560 locuitori, din care:
  • 99% nationalitate maghiara
  • 0,5% nationalitate romana
  • 0,5 alte nationalitati

   Invatamant: Scolile sunt compuse din 8 grupe cu 146 copii de gradinita, 13 clase de I-IV cu 169 elevi, 8 clase V-VIII cu 143 elevi, 20 elevi continua studiile la licee si postliceale, iar 3 elevi la studii superioare.
   Industrie:
  • Brutaria Catalina
  • Brutaria Imeni

   Agricultura: Din timpuri vechi, locuitorii comunei s-au ocupat de agricultura. Populatia comunei este in total de 3560 locuitori, care au avut o suprafata totala de 4220 ha teren agricol, din care 3028 arabil si 1192 ha pasuni, fanete si alte terenuri intravilane sau neproductive.
   Principalele culturi sunt: cereale de toamna, cartofi de toamna, orzoaica de primavara, sfecla de zahar si plante furajere.
   Cultura: Fiecare sat, pe baza religiei are ziua satului respectiv, fiecare sat are formatii de dansuri populare. Anual se organizeaza in fiecare sat "Szuretibal". Cu ocazia incheierii contractelor de infratire, s-au organizat manifestari cultural sportive de 2-3 zile. In anul 1999 s-au organizat "Zilele Katolnai Napok", care in anul 2000 devine obicei pentru fiecare sat.
   Sanatate: In centrul comunei exista un dispensar uman unde isi desfasoara activitate 3 medici si 2 cadre cu studii medii. Medicul veterinar s-a privatizat, avand si o asistenta; mai exista si un insamantator artificial privatizat.


© Copyright 2021