Cãtre situl Guvernului României   Cãtre situl Guvernului României 
Catre Pagina Principala

Judetul COVASNA | Prefectura | Servicii descentralizate | Administratia publica locala
Statiuni.
Puncte de atractie
Imagini
Prefect
Programe
Comisii de lucru
Eveniment
Presa
Relatia Cetateni-PrefectNavigare
Pagina anterioara
Prima paginaContact

Pentru sugestii si observatii
ne puteti contacta la:
COMANDAU


Primaria Telefon/Fax Primar
Comandau 0267/353092; fax: 0267/353105 Kocsis Bela


   Statut administrativ: Comuna
   Asezare geografica: comuna Comandau, se situeaza in partea de sud-est a judetului Covasna, la poalele muntilor Vrencei, la o altitudine de 1000-1100 m.
   Teritoriul administrativ al comunei este invecinat cu judetul Buzau la est, cu orasul Covasna la nord si nord-est, iar cu comuna Zagon la vest si sud.
   Cea mai apropiata localitate este orasul Covasna, aflat la o distanta de 25 km, legatura cu acesta fiind asigurata prin drumul comunal DC 14 iar in continuare drumul national DN 121 care asigura legatura cu municipiul Sf. Gheorghe.
   Clima: in zona Comandau, predominanta este clima continentala moderata cu influente est europene, cu temperaturi scazute pana la 25-32 C. Toamna zilele sunt relativ senine. Precipitatiile anuale sunt cuprinse intre 1000-2000 mm/an. Verile sunt racoroase, cu temperaturi pana la maxim 25 C. In timpul iernii zapada cade in cantitati mari intre 0,60m - 1,20m si se mentine 4-5 luni.
   Resurse naturale: datorita suprafetei mari a fondului forestier, reprezentand 81,26 % din totalul teritoriului administrativ, padurea si implicit potentialul turistic constituie cea mai importanta resursa naturala de care dispune comuna.
   Populatia: in localitatea Comandau traiesc 1100 locuitori in 390 gospodarii.Sunt 682 persoane apte de munca, din care numai 86 persoane dispun de locuri de munca, restul traind din munci ocazionale sezoniere si din colectarea fructelor de padure si a ciupercilor.
   Invatamant: numarul elevilor din clasa I-VIII este de 133, in gradinita de copii 60, iar intre varsta de 0-3 ani 40. exista in localitate o tabara de copii cu 18 casute de lemn fiecare cu 4 paturi, o cladire centrala - bungalou, si o cantina.
   Potential economic: in comuna sunt 682 persoane apte de munca, din care numai 86 persoane dispun de locuri de munca, restul traind din munci ocazionale sezoniere si din colectarea fructelor de padure si a ciupercilor.
   Activitatea economica include 4 domenii:
 1. silvicultura
 2. comert
 3. industria de exploatare si prelucrare a lemnului
 4. alte servicii:
  • invatamant
  • sanatate
  • administratie locala
   Alimentarea cu energie electrica a comunei este asigurata prin legarea de sistemul energetic natonal de la statia de 110/20 KV din Covasna - Voinesti.
   In ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila si canalizare menajera a localitatii, se poate arata ca sistemul actual construit inca din anii 1970 nu deserveste necesitatile actuale.
   Din anul 1999 comuna este conectata la reteaua telefonica digitala. Telefoanele mobile nu au semnal.
   Avem un camin cultural cu 200 locuri, o biblioteca comunala cu 19.000 volume.
   Sanatate: in comuna exista un medic de familie cu un asistent medical.
   Turism: comuna fiind amplasata intr-o zona montana, numarul turistilor care opteaza pentru pitorescul zonei si practicarea sporturilor de iarna creste incontinuu.
   Cresterea gradului de exploatare a potentialului turistic al zonei se poate rezolva doar prin dezvoltatrea infrastructurii comunei.
   Se impune:
 • echiparea edilitara a localitatii
 • rezolvarea alimentarii cu apa si a retelei de canalizare menajera
 • modernizarea drumului comunal DC 14, care asigura legatura cu orasul Covasna

Serbarile Zapezii - Comandau 2003

   © Copyright 2021