Cãtre situl Guvernului României   Cãtre situl Guvernului României 
Catre Pagina Principala

Judetul COVASNA | Prefectura | Servicii descentralizate | Administratia publica locala
Statiuni.
Puncte de atractie
Imagini
Prefect
Programe
Comisii de lucru
Eveniment
Presa
Relatia Cetateni-PrefectNavigare
Pagina anterioara
Prima paginaContact

Pentru sugestii si observatii
ne puteti contacta la:
COVASNA


Primaria Telefon/Fax Primar
Covasna
Str. Piliske nr. 1
0267/340001
fax: 0267/342679
Zsuffa Levente


   Status administrativ: Oras
   Asezare geografica: in zona Carpatilor, in depresiunea Brasovului - in compartimentul depresionar Tg. Secuiesc la poalele Muntilor Vrancei si a Muntilor Bretcului. Statiunea balneoclimaterica de interes national se afla la o altitudine de 550-640 m, are o suprafata de 14,7 kmp, si este situat la 35 km de municipiul Sf. Gheorghe si 60 km de Brasov.
   Populatia: 12.500 locuitori din care: 3.929 romani, 8.458 maghiari si 135 alte nationalitati.
   Invatamant: Grup Scolar "Korosi Csama Sandor" cu clase primare, gimnaziale, liceale, profesionale, postliceale cu predare in ambele limbi, 2 scoli generale: Scoala Generala „Avram Iancu" din Voinesti, Scoala Generala „Orban Balasz" din Covasna, scoala primara cu clasele I-IV.
   Economia:
  • industrie - alimentara si forestiera mai bine dezvoltate in zona: S.C. ARDEALUL S.R.L., S.C. TRAICOV S.R.L., S.C. PRIM&ZS S.R.L., S.C. MONTANA S.R.L.
  • agricultura - se desfasoara la nivelul gospodariilor individuale
  • servicii asigurate catre populatie: serviciile sunt mai bine dezvoltate in cadrul bazelor de tratament (frizerie, coafura, manichiura, reparatii radio-TV)
   Cultura: o casa de cultura aflata in constructie si un club orasenesc, un loc aparte il ocupa activitatea cultural-educativa si de agrement. Traditionalele manifestari de mare amploare sunt: Nedeia Mocaneasca, Zilele orasului Covasna, concertele si spectacolele organizate la Casa de Cultura.
   Sanatate: in statiunea balneoclimaterica Covasna se gasesc: 1 spital de cardiologie de interes national, 1 spital orasenesc romano-olandez, 1 farmacie de stat si 1 farmacie privata.
   Turism: elemente de mare atractie: Planul Inclinat, Cetatea Zanelor, Balta Dracului, Varful Lacauti. Puncte de deservire a turismului statiunii: Complexul hotelier „Valea Zanelor", hotelul „Caprioara" (263 locuri), hotelul „Covasna" (113 locuri), hotelul „Cerbul" (210 locuri), Complexul balnear „Bradul". Zestrea balneoclimaterica a Covasnei, renumitele sale mofete si izvoare de apa minerala, aerul bogat in ioni negativi, reteaua de hoteluri si baze de tratament dotate cu aparatura moderna pentru bai calde, cu ape carbogazoase pentru cura interna - constituie surse solide pentru dezvoltarea continua a statiunii. Complexul balnear a devenit cunoscut prin eficienta tratamentului profilactic, curativ si recuperator in bolile cardiovasculare, ale tubului digestiv, hepato-biliare, urologice, de nutritie si de metabolism, ginecologice precum si tratamente geriatrice.
   Proiecte (programe) de dezvoltare a zonei: din cele 4 proiecte depuse in cadrul Programului RICOP a fost propus spre finantare un singur proiect pe componenta lucrari publice: parcul de agrement din orasul Covasna. Sunt o serie de investitii incepute si nefinalizate din lipsa fondurilor fapt pentru care se simte nevoia unor investitori.


© Copyright 2021