Cãtre situl Guvernului României   Cãtre situl Guvernului României 
Catre Pagina Principala

Judetul COVASNA | Prefectura | Servicii descentralizate | Administratia publica locala
Statiuni.
Puncte de atractie
Imagini
Prefect
Programe
Comisii de lucru
Eveniment
Presa
Relatia Cetateni-PrefectNavigare
Pagina anterioara
Prima paginaContact

Pentru sugestii si observatii
ne puteti contacta la:
Municipiul SFANTU GHEORGHE


Primaria Telefon/Fax Primar
Sfantu Gheorghe
Adresa: B-dul 1 Decembrie 1918; nr. 2
0267/316957
fax: 0267/351781
Albert Almos


   Statut administrativ: municipiu, resedinta de judet
   Asezare geografica: situat in centrul tarii la o distanta de 198 km de capitala tarii, in curbura Carpatilor, la o altitudine de 555 m.
   Populatia: 68.633 locuitori din care 75,3% de nationalitate maghiara 23,4% romani si 0,3% alte nationalitati.
   Invatamant: 1 Colegiu de Managemet si Administratie Publica al Universitatii Babes-Bolyai, 1 Colegiu Pedagogic si o sectie a Colegiului Tehnic Gabor Denes, 1 liceu teoretic cu predare in limba romana (liceul Mihai Viteazul), 2 licee teoretice cu predare in limba maghiara (liceul Mikes Kelemen si liceul Miko), 4 grupuri scolare cu predare in ambele limbi, 4 scoli generale cu clasele I-VIII, 7 gradinite cu program prelungit si 1 cu program de 4 ore.
   Economia:
  • industrie: alimentara (1 de prelucrare a laptelui,1de prelucrare a carnii, o unitate de morarit si panificatie), 1-industria textila si 3 pentru confectii, industria tutunului (1), industria tipografica (3) si a ambalajelor (1), industria prelucrarii lemnului, industria constructiilor de masini si aparate electrice (2), industria maselor plastice (1)
  • agricultura: cultivarea cartofilor si a legumelor
  • servicii asigurate catre populatie: de furnizare a energiei termice si apei calde menajere, de salubrizare, de transport, de reparatii auto si intretinere, reparatii aparate casnice, croitorii, cizmarii, etc.
   Cultura: dispune de doua teatre: Teatrul Tamasi Aron si teatrul Andrei Muresanu, Ansamblul Folcloric Haromszek finantate din bugetul Consiliului Local, Muzeul National Secuiesc, Muzeul Carpatilor Rasariteni si Muzeul Spiritualitatii Romanesti, Galerie de Arta, biblioteca judeteana, casa de cultura, 2 cinematografe si unul in aer liber pentru autoturisme, unicat in tara.
   Sanatate: un Spital Judetean, serviciul judetean de ambulanta, policlinica, cabinete medicale particulare, cabinete stomatologice si de specialitate, 15 puncte farmaceutice.
   Turism: centrul balnear aflat la 8 km de Sf. Gheorghe in valea paraului Sugas, ce dispune de conditii naturale: ape carbogazoase, mofete si microclima subalpina. Baza de tratament, conditii de cazare, partie de schi modernizata cu teleschi. In municipiu sunt 5 hoteluri cu 290 locuri de cazare.
   Proiecte (programe) de dezvoltare a zonei: dezvoltare turism si servicii in turism, dezvoltarea altor ramuri economice: farmaceutice, chimice, electrotehnice, electronice care sa foloseasca forta de munca locala, proiecte pentru prelucrarea , ambalarea produselor legumicole si de carne.


© Copyright 2021